Verschillende types autoverzekeringen

De eerste stap naar een nieuwe wagen is gezet. Nu is het tijd voor een bijpassende verzekering. Bijkomende bestaan er toch heel wat verschillende verzekeringen in verscheidene prijsklasses. Om dit allemaal beter te verduidelijken zullen we in dit artikel het onderwerp verder toelichten.

De gekozen verzekeringsmaatschappij kan wel steeds het tarief en de inhoud aanpassen.Hierdoor zullen de polissen overal afwijken. De prijzen die een jonge bestuurder moet betalen voor een verzekering kunnen vrij hoog oplopen.

In grote lijn kan je wel volgende types onderscheiden:

 

Burgerlijke aansprakelijkheid

De grootte van deze waarborg is de enige verplichte module bij de verzekering. Deze module ligt vast in de wet en kan niet zomaar worden aangepast. Deze waarborg is enkel en alleen van toepassing wanneer u een ongeval veroorzaakt. Hierbij zal de verzekeraar waarborg staan voor de schade die u heeft gebracht aan derden.

 

Beperkte omnium

Deze omnium is geen verplicht onderdeel van de verzekering. Dit onderdeel dekt de schade aan uw eigen voertuig zonder tussenkomst van een derde partij (bv brand, storm…). Alle mogelijke schadegevallen moeten duidelijk worden opgenomen in deze omnium. Anders ze zullen uiteindelijk niet gedekt worden door de verzekeraar.

 

Volledige omnium

Deze omnium is de duurste variant maar ook de meest volledige. Bij aankoop van een nieuwe/dure wagen is dit aan te raden. Deze omnium dekt ook de schade wanneer u zelf in de fout bent. Dit is de meest uitgebreide versie van de kleine omnium.

Deze omnium kan altijd in de toekomst verlaagd worden wanneer de kosten te hoog oplopen naar uw mening.

 

Extra waarborgen

U kan altijd nog extra waarborgen afsluiten naar uw persoonlijke vereisten. Aan deze extra dekkingen hangt natuurlijk een verhoging van uw premie vast. Een voorbeeld van dergelijke waarborgen is het gratis verkrijgen van een vervangwagen wanneer u een ongeluk begaat.

 

Andere verzekeraar, ander tarief

Tenslotte heeft iedere verzekeringsmaatschappij de mogelijkheid om een eigen bonusmalusstelstel op te zetten. Dit zorgt uiteraard voor verschillen in de te betalen premies.

Probeer altijd eerst verschillende verzekeraars te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid