Is het de moeite om een elektrische wagen te kopen?

Wanneer we een nieuwe/eerste wagen gaan kopen moeten we over veel verschillende aspecten nadenken. Een van deze is de mogelijkheid om een elektrische wagen aan te schaffen. Men streeft er naar om een lagere uitstoot te hebben in de toekomst. In de media wordt daardoor ook vaak een elektrische/hybride wagen aanbevolen. De grote vraag is nu natuurlijk of het wel degelijk de moeite is om een grotere som neer te leggen voor deze futuristische wagens.

(bron: Het Laatste Nieuws )

 

Voordelen voor de koper

Het grootste probleem bij de aankoop van een elektrische wagen is het vertrouwen van de consument. De overheid levert nu verschillende voordelen aan de kopers. VAB kan echter niet beloven dat deze voordelen gaan blijven in de toekomst. De oplaadmogelijkheden in België zijn ook nog vrij schaars.

Als we logisch nadenken kunnen we wel concluderen dat de aankoop van een wagen met hoge uitstoot geen goed idee is. De belastingen hierop zullen steeds blijven stijgen. In sommige steden kan je nu al naar een toegang fluiten. Dit zal er in de toekomst zeker niet op beteren. De verkoop van Diesel auto’s daalt elke dag nog meer en meer. De belastingen op auto’s met een hoge uitstoot zullen in de toekomst nog worden vergroot.

In het volgende onderdeel geven we snel enkele tips zodat je een betere beslissing kan maken bij de aankoop van een nieuw voertuig.

Wenst u meer info over de onderdelen van een voertuig neem dan zeker eens een kijkje naar onze online cursus. Ook de website van www.autogids.be zal u verder kunnen helpen bij uw zoektocht.

 

Waar moet ik op letten bij de aankoop van mijn eerste auto?

In dit onderdeel geven we je 10 tips voor de aanschaf van je eerste wagen:

 

  1. Wat voor type auto schaf ik het best aan? Wanneer je beschikt over een groter gezin is het aan te raden om een auto te kopen die over meer zitplaatsen bezit.
  2. Wat laat je budget toe? Het is niet aan te raden om een immens grote lening aan te gaan voor een auto.
  3. Hoeveel gebruik je de auto en welke afstanden leg je er mee af?
  4. Beschik je over wat meer budget en grotere eisen dan kan je eventueel wat extra opties aanschaffen zoals gps/zetelverwarming.
  5. Welk merk beschikt over de juiste vereisten en uiterlijke kenmerken?
  6. Vergelijk verschillende merken en autodealers, zo maak je steeds de juiste en voordeligste keuze.
  7. Goedkope tweedehandswagen zoals diesel wagens/oude wagens zullen op het einde van de rit niet steeds het voordeligste zijn. Je zal veel belasting moeten betalen op deze wagens doordat ze schadelijk zijn voor het milieu.
  8. Op zoek naar een nieuwe auto maar je beschikt niet over een groot budget? Neem dan zeker eerst een kijkje op de tweedehandsmarkt, hier vindt je al snel de gepaste wagen.
  9. Betaal niet altijd de oorspronkelijke prijs maar probeer steeds te onderhandelen.
  10. Een overhaaste beslissing is nooit een goed idee. De wagen moet meestal dan ook enkele jaren meegaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid