Aankoop tweedehands wagen

De tweedehands markt is heel groot en voor elk budget is er wel iets te vinden. De grote vraag is natuurlijk: welk model past bij mij en waar moet ik opletten voor ik deze wagen aanschaf?

In dit artikel zal je enkele tips kunnen vinden over de aandachtspunten die je moet overlopen bij de aankoop van een nieuwe wagen. Vergeet zeker niet te letten op de nodige details, zo mis je geen enkele schade.

 

  1. Eventuele schade

Controleer de wagen volledig op eventuele schade/roestplekken of kleurverschillen in de lak. Deze kunnen ook een aanwijzing zijn dat de auto reeds een ongeluk gehad heeft.

Onderzoek ook de motorkap, als deze warm is kan dit wijzen op een probleem bij de motor dat verbergt moet worden. Kijk ook naar eventuele lekken en onderzoek de vloeistoffen en accu op eventuele schade.

  1. Testrit

Om alle eventuele problemen op te sporen wordt het aanbevolen om een testrit te maken vooraleer u het geld overhandigt aan de verkoper. Voor deze testrit rekent u best minimaal een half uur en moet er u opletten dat moeilijke wegen in het parcours worden opgenomen. Let vooral op bizarre geluiden en een goede werking van al de functies.

  1. Garantie

Wanneer je een wagen koopt bij een particulier zal deze geen degelijke garantie kunnen bieden maar wel een lagere prijs tov een professionele verkoper. Dat is een afweging die u moet maken.

  1. Boorddocumenten en onderhoudsboekje

Papieren van de keuring moeten altijd aanwezig zijn en de verschafte car pass duidt op een eerlijke kilometerstand. Deze documenten mogen niet ouder zijn dan 2 maand om een eerlijk en waargetrouw beeld te kunnen verschaffen van de wagen.

  1. Reden voor verkoop

Wat is de reden dat men de wagen verkoopt en hoeveel werd hij oorspronkelijk gebruikt. Durf om meer info te vragen zodat u meer inzicht krijgt in de situatie.

  1. Gebruiken van checklists

Verschillende websites beschikken over afdrukbare checklists. Deze kan u stap voor stap overlopen wanneer u de zoektocht start naar een nieuwe wagen.

 

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid