Plastic tanken

 

Binnenkort krijgen we eventueel de mogelijkheid om een nieuwe brandstof te tanken. Deze brandstof bestaat uit waterstofgas gegenereerd uit gerecycleerde plastic. Britse onderzoekers ontdekten een proces waarbij plastic wordt omgezet naar waterstofgas.

De plastic mengen ze met een lichtabsorberend element en een chemisch product. Wanneer deze in contact komt met uv-licht zal er een reactie ontstaan die het ecologische gas vrijgeeft.

 

Voordelen

Ze vermijden zo een peperdure reiniging die ze normaal uitvoeren bij het recycleren van plastic. Olieresten zijn dan ook geen probleem bij dit proces, ze zouden zelfs het proces nog extra versterken. Afval recycleren naar een bruikbare en ecologische brandstof, dit lijkt te mooi om waar te zijn!

 

https://www.hln.be/auto/tanken-we-binnenkort-gerecycleerd-plastic~aa3c8670/

 

Toekomst

Toch is de kans vrij klein dat we binnen enkele maanden al gaan rijden met een wagen die functioneert op waterstofgas. Nog maar 1 model op de markt maakt gebruik van deze brandstof en dit model is dan ook nog is vrij prijzig.

Onderzoek naar waterstofgas en ecologische varianten op brandstof worden steeds uitgevoerd, de kans is dan ook groot dat we hier in de toekomst nog meer van gaan horen.

De enige grote struikelblok die moet worden opgelost is het risico dat de brandstof met zich meebrengt, zoals licht ontvlambaar en ontplofbaar. Deze brandstof was dan ook de oorzaak van een grote ramp met een Duitse zeppelin in de jaren 30.

 

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid