Bruggen in België: Moeten wij ons zorgen maken?

Met de ramp van Genua in ons achterhoofd zullen vele Belgen zich misschien wel af vragen of een gelijkaardige ramp op bruggen in België ook bij ons mogelijk is? Je moet het maar eens mee maken. Je staat net zoals deze vrachtwagen net nog op de rand van een plots verdwenen brug. Nu kan je denken wel het is puur geluk hebben. Maar snel en defensief reageren in het verkeer speelt in zulke situaties ook een grote rol. De Italiaanse Antonio is maar net kunnen ontsnappen van de ramp doordat hij snel kon reageren op deze situatie.

Bruggen in België

(bron: Het Laatste Nieuws)

Bruggen in België

De grote vraag is natuurlijk of dat er op de bruggen in België ook een risico is voor een gelijkaardig ongeval. In Vlaanderen staan misschien wel enkele bruggen onder extra toezicht. Maar volgens experts moeten we ons niet verwachten aan een Genua ramp in België. Ben Weyts kan ons vertellen dat er geen veiligheidsrisico’s zijn. Maar we zullen ons wel aan enkele werkzaamheden mogen verwachten. Dus reken maar op nog meer files en vestig zeker meer aandacht op eventuele gewijzigde verkeerssituaties.

Hoe reageren tijdens een ingewikkelde verkeerssituatie?

Als beginnende chauffeur is het belangrijk dat je alles in de gaten houdt, het verkeer verandert nu eenmaal heel snel en een ongeval moet natuurlijk voorkomen worden. Ook onverwachte moeilijkheden zoals werkzaamheden en een instortende brug moeten zo snel mogelijk worden opgemerkt en men moet zo snel mogelijk hier op kunnen reageren.

Wil je graag meer weten over hoe je het best moet handelen in dergelijke situaties bekijk dan zeker eens ons online lessenpakket en begin vandaag nog met kennis te verwerven. Zo wordt het verkeer elke dag een stuk aangenamer en kan je jezelf rustig verplaatsen naar het werk of school.

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid