Mag dat wel, autorijden met teenslippers?

autorijden met teenslippers

 

Met de zomerse temperaturen die we de afgelopen dagen, of zeg maar weken, in België kennen heb je er ongetwijfeld ook al over nagedacht. Mag ik met mijn teenslippers nu eigenlijk wel achter het stuur kruipen en op de gaspedaal trappen?

Voor de liefhebbers van teenslipper is er is goed nieuws en slecht nieuws. In de wegcode kunnen we namelijk nergens een verbod op teenslipper vinden. Het enige wat de wet voorschrijft, is: “Elke bestuurder moet in staat zijn te sturen, en de vereiste lichaamsgeschiktheid en de nodige kennis en rijvaardigheid bezitten. Hij moet steeds in staat zijn alle nodige rijbewegingen uit te voeren en voortdurend zijn voertuig of zijn dieren goed in de hand hebben.” (artikel 8.3).

En bij een ongeval?

In theorie mag je dus autorijden met teenslippers. Maar als de politie of je verzekering van mening is dat je door het autorijden met teenslippers je auto niet onder controle had bij een ongeval, je een boete kan krijgen of (deels) verantwoordelijk kan worden gesteld voor het ongeval.

Gebruik je gezond verstand

We weten uit ervaring dat autorijden met teenslippers niet echt ideaal is. Zo glijd je bijvoorbeeld makkelijker uit of kan je blijven hangen achter een pedaal. Gebruik dus je gezond verstand en steek een paar sneakers in je auto om te rijden. Ben je aangekomen op je locatie voor die poolparty? Haal de teenslippers dan maar uit de koffer en geniet van de zomerse temperaturen!

Meer weten over de wegcode? Leer dan alle theorie via één van onze online cursussen!

 

 

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid