5 tips om sneller je theorie voor je rijbewijs te leren

In deze blogpost zullen we jullie enkele tips geven voor het bereiken van een optimaal eindresultaat op je theoretisch rijexamen. Het studeren van al deze theorie is niet altijd even gemakkelijk, dit willen we verbeteren door enkele handige trucjes. Deze zullen je niet alleen helpen om meer theorie te verwerken maar deze tips zorgen er ook voor dat je jezelf beter kan blijven concentreren.

online leren

 

Kies een comfortabele studieplek

Een goede werkplek zorgt voor een goede focus. Maar de grote vraag is natuurlijk wat is een goede werkplek voor jou? Om te beginnen moet je er altijd voor zorgen dat je werkplek netjes is, chaos op de werkplek betekent ook vaak chaos in je hoofd.

Studeren is niet de leukste bezigheid die je kan bedenken maar deze kan natuurlijk wel aangenamer worden gemaakt. Neem af en toe al is een lekkere snack of zet een leuk muziekje op, dit zal de stress zeker en vast ook doen verminderen.

 

Vind je eigen studeerritme

Ben je snel afgeleid of kan je vele uren doorgaan met blokken? Dit is natuurlijk voor iedere persoon anders, het is belangrijk dat jij het juiste ritme vindt. Als je snel afgeleid bent is het misschien wel aan te raden om af en toe een korte pauze in te lassen.

Een pauze die bestaat uit een paar minuten sporten zorgt er bijvoorbeeld voor dat de stof BDNF in grote mate wordt aangemaakt in de hersenen. Deze stof zorgt onmiddelijk voor een geheugenboost en betere concentratie.

De volgende stap is ontdekken welk tijdstip van de dag het meeste concentratie voor jou oplevert. Zo kan je alle taken op een dag perfect op elkaar afstemmen.

 

Maak een schema van al de leerstof

Markeer de belangrijkste zaken of vat ze samen in een schema. Zo kan je achteraf gemakkelijk de leerstof nog is bekijken zonder dat je heel de cursus terug moet herlezen.

 

Vermijd marathonsessies!

Informatie die je wil verwerken moet worden opgenomen in het lange termijn geheugen. De enigste manier om dit te doen is door de leerstof meerdere keren te herhalen. Je kan beter verschillende keren enkele uurtjes studeren dan éénmalig een hele studie marathon te organiseren.

Marathons zijn heel vermoeiend voor je brein maar zorgen er ook voor dat het grote gedeelte van de leerstof in je korte termijn geheugen belandt. Dit heeft als gevolg dat de leerstof sneller verdwijnt.

 

Maak gebruik van ons online platform

Door gebruik te maken van onze online leerpakketten krijg je de mogelijkheid om je optimaal voor te bereiden op het theoretisch rijexamen. Na het verwerken van de leerstof wordt je kennis getest met enkele proefexamens, zo weet je steeds of de voorbereiding voldoende was voor het vereiste niveau.https://www.theorie-blokken.be/

 

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid