Nieuw veiligheidssysteem: ecall

Alle nieuwe wagens zijn binnenkort verplicht om over het veiligheidssysteem ecall te beschikken. Dit systeem zorgt er voor dat de bestuurder bij een ongeval automatisch verbindt met de hulpdiensten.

Om meer te weten komen over de voordelen van dit systeem, lees dan verder.

Informatie

Via dit ingebouwd systeem krijg je de mogelijkheid om snel contact op te nemen met de hulpdiensten, dit kan manueel of automatisch.

De manuele optie activeert door op de knop te drukken in het voertuig. Automatisch zal het geregeld worden wanneer de bestuurder een ongeluk heeft en de airbag openspringt. Dit is perfect voor wanneer de bestuurder bewusteloos zou geraken. De operator ontvangt in beide situaties de nodige info zodat hij op de juiste manier kan ingrijpen.

 

 

Voordelen

Volgens de Europese commissie zal deze functie vele levens kunnen redden. Zo een 2500 levens zullen gered kunnen worden en de verwondingen van 15 procent van de ongevallen zullen verminderen. Dit resultaat komt vooral tot stand door de grote tijdswinst die ze kunnen creeëren, dit zou een 40 a 50 procent minder tijd innemen.

Nadelen

Vaak zullen we te maken krijgen met onnodige oproepen door dat mensen deze functie gebruiken in situaties waar het niet nodig is. Eventueel is er ook de mogelijkheid dat de airbag openspringt maar er niemand gewond is, dit zorgt ook voor onnodige oproepen.

Het installeren van dit systeem zal nog enkele jaren duren en de kostprijs kan oplopen tot 4.5 miljard per jaar.

Voor meer info over de ecall functie kan u altijd dit filmpje raadplegen: https://youtu.be/5hgvhq-6l8U

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid