Oudere broers/zussen maken vaker een verkeersovertreding

BEWEZEN. De jongste van het gezin is de beste chauffeur.

verkeersovertreding

foto – unsplash

Uit een Brits onderzoek, waarbij zo een 1400 personen werden onderzocht, blijkt dat de jongste in het gezin de beste chauffeur is. Oudere broers of zussen maken vaker een verkeersovertreding en kregen meer verkeersboetes, reden vaker te snel en hadden meer auto-ongelukken.

Smartphone achter stuur

Zo een 50% van de oudste kinderen begin een verkeersovertreding zoals te snel rijden of over een volle witte lijn rijden. Maar liefst 30% gaf toe regelmatig zijn/haar smartphone te gebruiken achter het stuur. Deze cijfers liggen bij de jongste chauffeurs heel wat lager.

Verkeersovertreding, welke boete?

Benieuwd aan welke boete je oudere broers/zussen zich kunnen verwachten? Bekijk hier snel de huidige boetetarieven.

Niet onlogisch

Deze cijfers zijn niet geheel onlogisch. De rijopleiding zal steeds moeilijker worden en de leerling-bestuurder heeft tegenwoordig steeds meer tools ter beschikking om zijn/haar kennis voldoende op te krikken. Kijk maar eens in onze webshop! Met onze proefexamens en online theorie weet je in een mum van tijd de echte verkeersregels! Probeer een gratis proefexamen en test meteen je kennis over de wegcode!

 

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid