Wat moet ik kunnen voor het praktijkexamen in 2018?

 

 

Wanneer je geslaagd bent voor het theoretische examen volgt er natuurlijk een volgende stap, namelijk het praktijkexamen. Sinds enkele maanden is dit examen een beetje moeilijker geworden. In dit artikel leggen we jullie graag uit wat je kan verwachten op zo een examen.

Veranderingen theoretische proef

Om te beginnen zullen we eerst een kijkje nemen naar de veranderingen bij het theoretische rijexamen. De grootste verandering die hier plaatsvindt is de komst van de overtredingen. Er zal nu een onderscheid worden gemaakt tussen een lichte en een zware overtreding. Het maken van een zware overtreding zal je 5 punten kosten en het maken van een lichte fout slechts 1 punt.

Voor verdere info over het theorie examen kan je terecht op onze site en online lesmateriaal. Hier heb je ook de mogelijkheid om je kennis al eens te testen aan de hand van een gratis examen 

 

 

Verandering bij het praktijk examen

De grootste verandering hier is dat je pas na 9 maanden oefenen de mogelijkheid krijgt om je examen af te leggen. Er komen ook 4 manoeuvres bij die je onder de knie moet hebben om te kunnen slagen op je examen.

Als kers op de taart zal je ook een perception test moeten uitvoeren. Deze analyseert of je alle gevaren op de weg in de gaten houdt. De score op deze test is zichtbaar na uitvoering.

Wil je gebruik maken van een begeleider dan zal ook deze een vormingsmoment van 3 uur moeten volgen.

Ben je een inwoner van Brussel dan zul je nog rekening moeten met enkele extra veranderingen. Zo zal je eerst nog een EHBO cursus moeten volgen voordat je mag beginnen aan het praktijk examen.

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid