Rijbewijs B halen?

Ga jij binnenkort voor je theorie rijbewijs b maar weet je niet waar te beginnen? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

De Vlaamse overheid heeft onlangs een grote hervorming doorgevoerd omtrent de rijopleiding in Vlaanderen. Er zijn dus héél wat verandering en de kans is groot dat jij nu even niet meer weet waar je aan toe bent als je je theorie rijbewijs b wilt behalen. Géén paniek, snelleropweg.be helpt je écht snel op weg.

rijbewijs b auto

Kan je haast niet wachten om achter het stuur te kruipen?

Als je écht niet meer kan wachten is het uiteraard niet verstandig om zomaar achter het stuur te kruipen van die mooie auto van je vriend(in). Ga even langs bij een rijschool in de buurt en informeer naar de mogelijkheden om met een rijsimulator alvast wat te oefenen. Deze simulators zijn een leuke ervaring en geven een goed beeld van wat je later zal moeten gaan doen als je écht de weg op kan.

But first things first!

Vooraleer je achter het stuur kan kruipen van een auto zal je eerst moeten leren voor theorie rijbewijs b! Op dat theoretisch examen wordt je kennis over de wegcode getest.

Let wel, voor theorie rijbewijs b moet je minstens 17 jaar zijn. 

De vragen worden op een duidelijke wijze voorgelezen en verschijnen ook op het scherm van de computer. Tussen de twee of drie mogelijkheden die worden gegeven, moet jij dan het juiste antwoord kiezen. Je legt het examen af volgens uw eigen ritme, met maximum 15 seconden antwoordtijd per vraag. Het examen duurt ongeveer 30 minuten.

De situatie waarin je dit examen gaat afleggen kan behoorlijk stresserend zijn. Je zal misschien meer naar de tijd kijken op het scherm en het zal lijken dat de seconden het scherm afvliegen en voor je het weer is die volgende vraag er alweer.

Daarom is het belangrijk dat je je goed gaat voorbereiden op dit examen! Er bestaan héél wat manieren om dit te doen maar dé beste manier lijkt ons wel om de proefexamens af te leggen die je in onze webshop kan terugvinden. Deze examens zijn perfect ingesteld op de situatie zoals het in het examencentrum zal zijn. Door vaak én veel te oefenen zal je deze methode helemaal onder de knie hebben en zak jij gegarandeerd slagen op het theoretisch examen voor rijbewijs B.

De wegcode?

Enkel slagen op het theoretisch examen lijkt je nu misschien wel hét voornaamste. Maar wat als je uiteindelijk achter het stuur zit en dan blijkt dat je eigenlijk niets van de wegcode kent? Dat zou tot een heleboel gevaarlijke situaties kunnen leiden. Daarom raden we je zeker aan om de theorie ook echt te leren! Oefenen is belangrijk, maar het studeren dat er vooraf aan gaat is nog belangrijker!

Theorie rijbewijs b online leren!

Een theorieboek niks voor jou? Dat begrijpen we! Het is veel leuker om die saaie theorie op je tablet of laptop door te nemen. Zo kan je gebruik maken van interactief lesmateriaal en zal je langer aandachtig kunnen studeren voor het rijbewijs. Je kan in de webshop ook een pakket online theorie vinden gecombineerd met examentraining. Zo heb je 2 vliegen in 1 klap en kan jij supersnel je theorie-examen gaan afleggen!

Toch niet geslaagd?

Wanneer je 2 keer niet geslaagd bent voor het examen theorie rijbewijs b zal je verplicht worden om 12 uur les te gaan volgen in een erkende rijschool bij jou in de buurt! Controleer wel zéker even als dit een erkende rijschool is die jou het attest kan afleveren zodat je probleem opnieuw naar het examencentrum kan gaan. Een lijst met erkende rijscholen in kan je hier vinden.

Geslaagd voor theorie rijbewijs b? Proficiat!
Nu ben je klaar voor de volgende stap! Ontdek er alles over in onze volgende blogpost!

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid